Acasa » Stiri imobiliare » Amenajarea unui hotel de patru stele
biutiful

Amenajarea unui hotel de patru stele

Fara urma de plictiseala, alegem sa revenim in locurile noastre preferate. Motivul? Ambianta deosebita. Fie ele oaze de liniste in mijlocul naturii sau spatii publice urbane. Haideti sa luam exemplul unui restaurant. Cat de buna este mancarea sau cat de amabili sunt chelnerii. Aceste doua elemente pot „cadea” cu usurinta in lipsa unei magii a locului.

De fiecare data cand ajungem intr-un spatiu nou pentru noi, primul lucru care ne atrage atentia este mobilierul si atmosfera create de acesta. Asa cum spune si unul dintre liderii pietei locale a amenajarilor de lux, „In zilele noastre, popularitatea unui local – pub, restaurant, hotel etc – este direct proportionala cu originalitatea si farmecul serviciilor oferite”. Ce ii face pe oaspeti sa se simta ca acasa? O amenajare inovatoare si multifunctionala, care sa se distinga de altele prin confortul oferit. Oare nu acelasi lucru se poate spune si despre casele noastre?

Un exemplu din industria HoReCa (hoteluri – restaurante – cafenele) este o unitate de cazare de patru stele, ce cuprinde nici mai mult, nici mai putin – doar 21 de camere, trei restaurante, sala de conferinte, sala de fitness, precum si un centru medical pentru consult, recuperare si kinetoterapie. Proprietarul a ales un stil contemporan, care are un rol decisive in ccrearea atmosferei de relaxare dorite. In ceea ce priveste finisajele, primeaza tonurile din sfera culorilor pamantului (nuante inchise de lemn, in combinatie cu bej si crem), carora li se adauga accente de corai, Bordeaux si portocaliu.

Am trecut peste designul camerelor. Haideti sa ne indreptam atentia spre zonele de luat masa. Nu doar gustul mancarurilor este cel care ii delecteaza pe clientii unui restaurant, ci si mediul in care le servesc. Si in ceea ce priveste designul restaurantului, s-a mizat pe farmecul tonurilor neutre, precum si crem si bej, pe caldura conferita de lemnul inchis la culoare. Toate acestea sunt accentuate de portocaliu.