Acasa » Stiri imobiliare » Casele la pret de apartament, o oportunitate pe cale de disparitie?
case

Casele la pret de apartament, o oportunitate pe cale de disparitie?

Pe segmentul vilelor nou construite, in urmatorii ani sunt de asteptat majorari importante de preturi.

In ceea ce ii priveste pe cumparatori, perioada de recesiune a dus la aparitia unor oportunitati de achizitie demne de luat in seama, inclusiv in ceea ce priveste segmentul vanzarilor de case-vile. Cu siguranta ati auzit de vestilele „case la pret de apartament”. In ultimii ani, acestea au devenit obisnuite nu numai in Bucuresti, dar si in alte orase. Intr-adevar, vilele din aceasta categorie au un punct in minus in ceea ce priveste localizarea, fiind situate, de regula, la periferia marilor orase, insa au si nenumarate avantaje, printre acestea numarandu-se si suprafata mare, curtea, linistea si aerul curat.

Piata imobiliara s-a maturizat sub imperiul cererii si ofertei. Ce anume va determina o asemenea evolutie? Simplu: legea cererii si ofertei. Din punctul de vedere al omului de afaceri, in prezent, piata constructiei de case se afla abia la inceput, potentialul de dezvoltare fiind unul semnificativ. Odata ce s-a intensificat cererea si pe segmentul acesta, era de asteptat sa creasca si cheltuielile cu manopera. O usoara tendinta de majorare a preturilor constructorilor se simte deja pe piata.

Pe langa asta, un alt factor ce va mari preturile va fi atentia sporita acordata facilitatilor oferite in cadrul ansamblurilor de case-vile. Pana in momentul de fata, majoritatea dezvoltatorilor de case-vile s-au concentrat doar pe partea de constructie in sine, fara a pune prea mare accent pe dezvoltarea zonei, ca beneficiu important oferit viitorilor locatari.

Nu in ultimul rand, o mica parte din tendinta de scumpire va fi generata si de majorarea marjelor de profit practicate de catre dezvoltatori.