Acasa » Stiri imobiliare » Numarul locuintelor din Romania, tot in crestere
constructii

Numarul locuintelor din Romania, tot in crestere

In tara noastra, se construiesc din ce in ce mai multe imobile. Astfel, in perioada ce va urma, vor fi livrate alte 30.500 de locuinte noi, atat case, cat si apartamente, dupa ce numarul autorizatiilor pentru ansamblurile rezidentiale a crescut cu 5,2% doar in ultimele noua luni ale anului in curs, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

In felul acesta, in Sud-Estul tarii au fost eliberate cu 504 mai multe autorizatii, in Nord-Est 467 autorizatii, in Sud-Muntenia cu 407, in Nord-Vest cu 324, in Vest cu 113, iar in Sud-Vest Oltenia cu 39 de autorizatii.

Doar in luna septembrie a acestui s-au eliberat 3.503 autorizatii pentru constructia imobilelor noi, majoritatea fiind pentru zonele rurale (circa 62,4 din total). In lunile martie si agust 2015 s-au inregistrat cele mai multe autorizatii eliberate, insemnand un numar de 9.055, respectiv 7.191 de autorizatii.

Majoritatea ansamblurilor rezidentiale se afla in Bucuresti si Ilfov. Anual, aici se vor construit cele mai multe imobile noi, iar oferta incepe tot mai mult sa fie la acelasi nivel cu cererea venita din partea cumparatorilor.