Acasa » Media » Paris si atractiile sale
pariss

Paris si atractiile sale

Faimoasa constructie, denumita „La tour Eiffel” masoara 300 metri inaltime (excluzand antena din varf). Aceasta a devenit cel mai raspandit simbol la nivel national. Structura a fost construita intre anii 1887-1889, cu ajutorul a 300 de muncitori. Daca urcati pana la ultimul nivel, va veti bucura de o vedere panoramica minunata asupra orasului, precum si a fluviului Sena.

turn

In ceea ce priveste piata de birouri, Cartierul La Defense este primul cartier european de afaceri, si se intinde pe o suprafata de 160 de hectare. Aici regasim si hoteluri cu design-uri atragatoare.

cartiercartier2

Gradina Luxemburg este o alta atractie turistica. Vorbim despre o gradina privata, creata in jurul anului 1612 si deschisa publicului larg. Se intinde pe o suprafata de 23 de hectare si reprezinta un loc nemaipomenit pentru relaxare si plimbari in aer liber.

gradinagradina2

Bazilica Sacre Coeur, denumita si „castelul alb din cer”, este asemanat cu ascensiunea catre rai. Ce puteti vedea aici? Pentru inceput, puteti vedea de la inaltime intreg Parisul, vazut din piata din fata Sacre-Coeur. De asemenea, trebuie sa vedeti si mozaicul din interior, care a fost proiectat de Luc-Oliver Merson, in anul 1922.

bisericabiserica2

De altfel, puteti vizita si Catedrala Notre Dame, a carei constructie a inceput in anul 1163 si s-a finalizat abia in anul 1345. In fiecare an, este vizitata de aproape 13 milioane de persoane, ceea ce inseamna, in medie, 30.000 de oameni pe zi. Cu siguranta este una dintre cele mai faimoase catedrale din lume!

catedrala2