Acasa » Stiri imobiliare » Recreerea – intre privilegiu rezervat timpului liber si necesitatea in viata de zi cu zi
birou

Recreerea – intre privilegiu rezervat timpului liber si necesitatea in viata de zi cu zi

Tot mai multi dintre managerii firmelor recunosc si incearca sa raspunda pe cat posibil nevoii angajatilor de a lucra intr-un mediu relaxat.

Nu putine sunt acele persoane care isi petrec la birou o buna parte din zi – uneori chiar mai mult de opt ore. Cu totii trebuie sa ne „reincarcam bateriile”, nu-i asa? Acesta pare, adesea, un privilegiu rezervat timpului petrecut in afara serviciului (seara, in weekend sau in concediu). Daca ne luam dupa modelul altor tari, tot mai mult oameni din mediul afacerilor autohton isi dau seama ca, pentru a obtine un randament optim in lucrul pe care il au de facut, angajatii au nevoie, cu siguranta, de alternarea momentelor de concentrare cu cele de destindere, chiar la locul de munca!

Jocuri, reviste, carti si, de ce nu, instrumente muzicale. Potrivit unor studii, pe segmentul office, peste 70% dintre firmele care apeleaza la astfel de servicii specializate decid sa organizeze un spatiu de relaxare, in ciuda bugetelor mici. Multe companii creaza adevarate spatii de joaca, apeland la mese de biliard, fotbal sau ping-pong, jocuri de darts etc. Totodata, accesul la internet si elementele de tehnologie sunt pe lista cerintelor. Foarte populare, in ultimul timp, sunt si bibliotecile, iar companiile care vor un spatiu cu adevarat special opteaza chiar si pentru instrumente muzicale (de exemplu, pianul).

O pauza pentru trup si minte. Ce reprezinta spatiile de relaxare? Raspunsul la nevoia de intimitate aparuta in urma tendintei de amenajare a birourilor in stil open space. Acestea „servesc mintea” prin relaxarea trupului. O suprafata medie pentru o astfel de zona este de circa 30 metri patrati utili, pentru o companie care are 50 de angajati. Pentru birourile deschise, zonele dedicate destinderii angajatilor sunt amenajate chiar in mijlocul spatiului de lucru. In cazul bancilor sau firmelor de avocatura, acestea sunt amenajate in spatii special delimitate, de regula inchise.