Acasa » Media » Tranzactiile imobiliare din Singapore, in numar tot mai mic
singa

Tranzactiile imobiliare din Singapore, in numar tot mai mic

De ani de zile, Guvernul din Singapore are diverse planuri pentru a descuraja investitiile straine in ceea ce priveste sectorul imobiliar. In comparatie cu anul 2013, in anul 2014 numarul tranzactiilor s-a injumatatit. Specialistii sustin ca aceasta situatie se datoreaza, in mod cert, restrictiilor impuse de autoritati.

 Nu mai este un secret faptul ca imobiliarele din intreaga Europa incearca sa atraga investitii straine, in timp ce autoritatile asiatice fac mari eforturi pentru a le descuraja. Masurile luate de Guvernul din Singapore au avut un impact foarte puternic asupra pietei imobiliare: anul trecut, tranzactiile de locuinte au scazut intr-un mod alarmant, ajungand la cel mai scazut nivel al ultimilor sase ani. La finele anului trecut s-au tranzactionat doar 230 imobile noi, aceasta fiind cea mai slaba luna din ianuarie 2009 incoace (in prima luna a lui 2009, dezvoltatorii au semnat doar 108 contracte de vanzare).

Specialistii imobiliari au declarat ca acest lucru se intampla din cauza restrictiilor impuse de autoritati, concepute astfel incat sa domoleasca speculatiile ce au avut loc in ultimii ani. Ca o consecinta naturala a acestui lucru, preturile au coborat cu cateva procente. Astfel, acestea variaza intre 15.250 dolari/metru patrat si 17.800 dolari/metru patrat. Chiar daca analistii estimeaza ca valoarea locuintelor nu va mai scadea, dezvoltatorii spun ca activitatea redusa ii obliga sa mai scada preturile, pentru a reusi sa atraga cumparatorii.

Sectorul imobiliarelor din Singapore a demonstrat un urias potential si, odata cu declansarea crizei financiare in restul lumii, s-a transformat intr-un adevarat magnet pentru investitorii imobiliari internationali. Incepand cu anul 2009, preturile au inceput sa urce intr-un ritm alarmant, iar autoritatile au adoptat diferite masuri restrictive in incercarea de a descuraja prezenta speculantilor.