AJUTOR FINANCIAR, ÎN VALOARE DE 50.000 DE LEI, PENTRU SPITALUL CLINIC DE URGENȚĂ “SFÂNTUL IOAN”

Primăria Sectorului 4 continuă să sprijine unitățile sanitare în lupta de combatere și tratare a infecției cu noul tip de coronavirus, SARS-CoV2 (COVID-19).

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri din ultimele zile, Primăria Sectorului 4 acordă un ajutor financiar de urgență, în valoare de 50.000 de lei, Spitalului Clinic “Sfântul Ioan”, conform unei Hotărâri a Consiliului Local Sector 4, adoptată în ședința de astăzi, 16 iulie a.c..

Banii vor fi folosiți pentru dotarea Maternității Bucur, care funcționează ca secție exterioară în cadrul spitalului, cu materiale sanitare și dezinfectanți, produse necesare pentru asigurarea actului medical în condiții de maximă siguranță pentru sănătatea copiilor și a cadrelor medicale.

Măsura a fost luată după ce unitatea spitalicească a solicitat sprijinul autorității locale în vederea achiziționării de materiale sanitare și dezinfectati, pentru evitarea contaminării personalului medical, pacienților și copiilor cu virusul SARS-CoV2.

Nu este prima dată când autoritatea locală vine în ajutorul spitalelor. Încă de la începutul pandemiei, Primăria Sectorului 4 a oferit suport unităților sanitare implicate în combaterea răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID-19. 

Astfel, Primăria a achiziționat cinci ventilatoare pulmonare de ultimă generație (FALCO 202 EVO), pe care le-a donat Institutului Național de Boli Infecțioase ”Prof. Dr.Matei Balș”. 

Totodată, autoritatea locală a oferit un sprijin financiar în valoare de 100.000 de lei pentru Spitalul Clinic de Urgență ”Bagdasar Arseni”  în vederea achiziționării de echipament pentru protecția personalului spitalicesc, precum și alți 510.000 de lei, în vederea dotării cu aparatură și teste pentru diagnosticarea agentului viral de tip COVID -19. 

De asemenea, Primăria Sectorului 4 a venit în sprijinul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SAB-IF) precum și a Spitalului Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni”, prin punerea la dispoziția acestora de măști medicale de protecție. 

„În această perioadă critică, este important să înțelegem faptul că ține de fiecare dintre noi să facem tot ce ne stă în putință pentru a fi în siguranță! Sunt ferm convins că împreună vom câștiga lupta cu noul coronavirus. Ajutăm spitalele, ajutăm medicii, pentru ca ei să poată ajuta oamenii! La rândul nostru, trebuie să purtăm mască de protecție în spațiile publice, să respectăm regulile de distanțare fizică și extrem de important, să avem încredere și să dăm atenția cuvenită recomandărilor primite din partea medicilor și ale autorităților. Totul va fi bine dacă vom acționa împreună!”, declară medicul Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

Sursa: PS4.Ro