Transportul alternativ cu Uber sau Bolt se face acum şi cu maşini ce au mai mult de cinci locuri

  • De luni, transportul alternativ se poate face şi cu maşini ce au mai mult de cinci locuri.
  • Ridesharing-ul poate fi făcut acum cu maşini de până la nouă locuri, incluzând şi locul şoferului.
  • Uber, Bolt şi Yango sunt printre cele mai cunoscute aplicaţii de ridesharing din România.

uber-office

Transportul alternativ, cunoscut ca ridesharing, poate fi făcut acum şi de şoferi ce au maşini cu mai mult de cinci locuri. Legea 154/2020, în vigoare din 27 iulie, stabileşte că la transportul alternativ pot fi folosite maşini cu până la nouă locuri, incluzând şi locul şoferului. 

Aplicaţiile de ridesharing nu au fost, momentan, actualizate, astfel că utilizatorii au în continuare opţiunile cunoscute atunci când doresc să comande o cursă, însă este de aşteptat ca acest lucru să se schimbe cât de curând. 

În România sunt autorizate, la acest moment, cinci aplicaţii de ridesharing. Acestea sunt Uber, Bolt, Yango, Free Now (fosta Clever) şi Black Cab. Transportul alternativ a fost reglementat la noi în ţară în iulie 2019, după numeroase discuţii şi proteste ale taximetriştilor. Toate cele cinci aplicaţii de transport alternativ ce operează în ţara noastră deţin avize tehnice valabile fie un an, fie doi ani, în funcţie de momentul la care a fost obţinut avizul. 

Cele mai multe dintre companiile enumerate oferă clienţilor atât servicii standard, cât şi servicii premium, ce permit pasagerilor să călătorească cu maşini din clasa superioară.

Sursa: MediaFax.ro